Учебни планове и програми за професионално образование и обучение в областта на DS и IoT

Една от основните цели на проект SEnDIng е да бъдат разработени учебни планове и програми за професионално образование и обучение в областта на DS и IoT. Те следва да бъдат финализирани в края на първата година от изпълнението на проекта и ще формират основата за последващото разработване на учебното съдържание и цялостната обучителна програма, която ще се предостави на ключовите бенефициенти по SEnDIng - професионалисти в сферата на ИКТ.

Основните тематични области, които ще бъдат обхванати в рамките на направление „Наука за данните“ са: Python за DS, статистика за DS, съхранение и извличане на данни, приложно машинно обучение (applied machine learning), визуализация на данни и валидиране на моделите данни (data visualization and data models validation). Направление „Интернет на нещата“ ще съдържа модули в следните тематични области: интелигентни градове и домове, wearables (умно облекло), проследяване на местоположението, информационна сигурност и комуникационни технологии за IoT системите.

Двете програми за професионално образование и обучение ще бъдат проведени на три етапа, а именно:
а) асинхронно онлайн обучение (100 часа),
б) присъствено обучение (20 часа) и
в) практическо обучение на работното място с (4 месеца).

След приключване на трите модула, участниците ще бъдат оценявани с цел сертифициране на придобитите от тях  умения.

За допълнителна информация относно програмите за професионално образование и обучение, може да се свържете с координатора на проекта (Dr. Maria Rigou, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.) или техническия ръководител на проекта (Dr. Vasileios Gkamas, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.).